Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Esiintyjät

Tuula Hällström

Pianisti

Tuula Hällström on intohimoinen lied-pianisti. Voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999 Hällström on konsertoinut aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa – viimeisimmäksi muun muassa Kristian Lindroosin, Mari Palon, Essi Luttisen, Ville Rusasen, Mika Pohjosen ja Juho Punkerin kanssa.

Hällström on toiminut vakituisena pianistina sekä valtakunnallisissa Timo Mustakallio -laulukilpailussa, Lappeenrannan laulukilpailussa, Kangasniemen laulukilpailussa, Sibelius-laulukilpailussa että kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa. Hällströmin laajaan repertuaariin mahtuu niin lied-kirjallisuuden keskeisimmät teokset kuin oopperamusiikkikin – operettia ja kevyempää musiikkia unohtamatta. Lisäksi Hällström on päässyt pianon ääressä myös näyttelemään mm. Makuukamarioopperassa, jonka on säveltänyt Jaakko Kuusisto ja ohjannut Pertti Sveholm.

Opintonsa Hällström aloitti Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius-Akatemiassa. Keväällä 2003 hän suoritti pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna. Nykyään Hällström toimii itse Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettajana.

Tuula Hällström on konsertoinut Suomessa useimmilla merkittävillä musiikkijuhlilla. Muista maista mainittakoon Ruotsi, Japani, Viro, Puola, Britannia, Unkari, USA ja Venäjä. Hän soittaa myös soolopianomusiikkia.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Hällströmille kolmivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2012 Mirjam Helinin -rahastosta.

Lehdistökuvia

Ota yhteyttä!