Elämänkokoiset tapahtumat

fm-logo-mob

Domehall – erämaahan tai yrityksesi takapihalle

Domehall luo suuret elämykset lähes mihin haluat. Vuokrattavat kupolit tarjoavat oivan valkokankaan revontulille tai yrityksen omalle valoshow´lle – niin sisä- kuin ulkopuolellekin. Suurimman kupolisalin nousevassa katsomossa voi jopa 500 vierasta nauttia esimerkiksi tunnelmallisesta konsertista, repäisevän hauskasta esityksestä tai järjestää henkilökunnallesi tyky-tilaisuuden.

Domehall on uniikki tapahtumatila, joka soveltuu moneen käyttöön. Domen voi pystyttää lähes mihin tahansa. Rakentaminen vie 1–2 päivää hallin koosta riippuen. Halkaisijaltaan alle 11 metrin Dome (95 m2) voidaan pystyttää ilman autonosturia.

Domehallin pinta voi olla joko sään kestävää PVC-muovia tai vaihtoehtoisesti ekologisemmalla kangasvaihtoehdolla. Kangaspäällysteinen Dome päästää aina valoa sisään ja ulos, mutta PVC-pinnalla on mahdollista rakentaa täysin valoa eristävä tila. Mikäli hallissa halutaan esittää esimerkiksi 360-asteen videoprojisointia, tällöin on valittava valoa läpäisemätön kuori. Pintaan voidaan painaa yrityksen logo tai siinä voidaan käyttää eri värejä. Pintaan saa myös erilaisia ikkunavaihtoehtoja ja tila on mahdollista toteuttaa myös kokonaan läpinäkyvänä. Domen kantavat rakenteet ovat terästä ja kestävät hyvin esimerkiksi trussien kiinnityksen kattorakenteisiin.

Domehall on akustisesti erittäin hyvä, sillä kupolirakenne vahvistaa ääntä itsestään. Tämä tuo aivan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi klassisen musiikin konsertteihin. Toisaalta äänen vahvistusta tarvitseva musiikki ei kantaudu samalla tavoin ulos kuin perinteisestä telttarakenteesta. Värivaloin ja videoprojisoinnein varustettu Dome muuntuu kuin toiseksi todellisuudeksi ja luo tunnelmaa viestintään tai taide-elämykseen erityisen mieleenpainuvalla tavalla. Tilan puolipallomuoto herättää yleisön kiinnostuksen myös rakennuksen ulkopuolella, ja sisärakenne on itsessään kuin valtava matemaattinen taideteos.

– Akustiikka on persoonallisen intiimi. Joskus jo kuiskaus luo maagisen tunnelman ihmisten välille, SPARK Audiovisual Architects Oy:n toimitusjohtaja Marius Timmer kertoo.

Taustatietoa
Dome-rakennuksen kaupallinen historia ajoittuu 1900 luvun puolivälin. Amerikkalainen visionääri ja arkkitehti Buckminster Fuller (1895–1983) kantoi huolta maailman luonnonvarojen tuhlaamisesta ja hän tutki rakennusmateriaaleja ja  liikkumista monipuolisesti. Hän tutki, miten pallon muotoa voidaan lähestyä tasojen avulla. Hän kehitti viisi- ja kuusikulmioista muodostuvan lähes pallonmuotoisen mallin, jonka mukaan tehdään nykyiset jalkapallot. Fullerin kuoleman jälkeen, vuonna 1985 löydetty hiilipallo eli fullereeni sai nimensä Buckminster Fullerin mukaan. Fullereenin rakenne muistuttaa domen rakennetta ja sitä pidetäänkin vahvimpana rakenteena suhteessa rakentamiseen käytettyyn materiaaliin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tästä.