Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

 
 

Domehall – uniikki tapahtumatila ja taideteos!

Loppuuko tila kesken? Tarvitsetko autoillesi tai uutuuksillesi näyttävän ja myrskyn kestävän esittelytilan ulos, messuille tai sisähalliin? Domehall on jo itsessään matemaattinen taideteos, joka houkuttelee asiakkaasi ja juhlavieraasi luokseen.

Domehall tuo suuret elämykset yrityksesi takapihalle, erämaahan – tai lähes minne ikinä keksitkään. Domehall pelastaa, kun yritykselläsi ei ole aikaa pysyvän lisätilan rakentamiseen. Vuokrattavat kupolit tarjoavat oivan valkokankaan revontulille tai yrityksen omalle valoshow´lle – sisä- ja ulkopuolelle.

Suuri konserttiin, pieni meditaatiopesäksi. Suurimman kupolisalin nousevassa katsomossa voi jopa 500 vierasta nauttia esimerkiksi tunnelmallisesta konsertista, repäisevän hauskasta esityksestä tai henkilökunnan tykytilaisuudesta.

Pintaan yrityksesi logo, värejä tai ikkunoita! Domehallin päälle asennetaan joko säänkestävä kate tai valoa läpäisevä kangas. Täysin valoa eristävän katteen myötä halliin voidaan projisoida esimerkiksi 360 asteen videoita. Halli voidaan toteuttaa myös kokonaan läpinäkyväksi maisemakupoliksi.Värivaloin ja videoprojisoinnein varustettu Dome muuntuu kuin toiseksi todellisuudeksi ja luo tunnelmaa viestintään tai taide-elämykseen mieleenpainuvalla tavalla. Tilan puolipallomuoto herättää yleisön kiinnostuksen myös rakennuksen ulkopuolella, ja sisärakenne on itsessään kuin valtava matemaattinen taideteos.

Domehall on akustisesti erittäin hyvä! Domen kupolirakenne vahvistaa ääntä itsestään. Tämä tuo aivan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi klassisen musiikin konsertteihin. Toisaalta äänen vahvistusta tarvitseva musiikki ei kantaudu samalla tavoin ulos kuin perinteisestä telttarakenteesta.

– Akustiikka on persoonallisen intiimi. Joskus jo kuiskaus luo maagisen tunnelman ihmisten välille, SPARK Audiovisual Architects Oy:n toimitusjohtaja Marius Timmer kertoo.Tukevaa kupolia ei myrsky riepottele! Domen kupolia ei tarvitse kiinnittää mitenkään, sillä pohjalaatta on riittävä paino koko rakennelmalle. Esimerkiksi 11 metrin kupoli painaa 900 kg ja lattia tuplaten. Siksi Dome voidaan asentaa niin asfaltin kuin betonilattian päälle, ilman kiinnikkeiden porausreikiä.

Kestäviin teräsrakenteisiin voidaan asentaa esimerkiksi valotrussit viiden kiinnityskohdan ketjuun, jonka pistekuorma on maksimissaan 3 kN.

Rakentaminen vie muutamasta tunnista pariin päivään, hallin koosta riippuen. Halkaisijaltaan alle 11 metrin Dome (95 m2) voidaan pystyttää ilman autonosturia. Esimerkiksi 11 metrin kupolin pystytys kestää 5–6 tuntia ja purkaminen noin neljä tuntia.

Domehalliin mahtuu jopa 650 vierasta – valitse omasi!

Hallin koko Seisovia vieraita Istumapaikkoja Pystytysaika
Säde   6 m 20 10–15 2–3 h
Säde   7 m 30 20 3–4 h
Säde   9 m 50 35 3–5 h
Säde 11 m 80–100 50–60 5–6 h
Säde 14 m 120 80 1 pv
Säde 19 m 200–250 150 1,5 pv
Säde 22 m 300–350 200 1,5–2 pv
Säde 30 m 600–650 300–500 2 pv

Kestävän rakennelman historiaa! Domen rakenne muistuttaa Fullereenia eli hiilipalloa, jota pidetään vahvimpana rakenteena suhteessa rakentamiseen käytettyyn materiaaliin.

Amerikkalainen visionääri ja arkkitehti Buckminster Fuller (1895–1983) kantoi huolta maailman luonnonvarojen tuhlaamisesta. Hän tutki rakennusmateriaaleja ja miten pallon muotoa voidaan lähestyä tasojen avulla. Fuller kehitti viisi- ja kuusikulmioista muodostuvan, lähes pallonmuotoisen mallin, jonka mukaan nykyiset jalkapallot tehdään. Myöhemmin löydetty hiilipallo nimettiin Fullerin mukaan fullereeniksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tästä.