Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Esiintyjät

Sari Nordqvist

Mezzosopraano

Sari Nordqvist valmistui vuonna 1999 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta suorittaen samana vuonna lauludiplominsa. Hänen laulunopettajinaan ovat olleet Raija Kemppainen, Reijo Toivokoski, Aili Purtonen ja Seppo Ruohonen. Nordqvistin ohjelmistoon kuuluu useiden orkesteriteosten altto- ja mezzotehtävien ohella liedmusiikki. Häntä kuullaan solistina myös kirkko- ja Gaala-konserteissa.

Sari Nordqvist valittiin vuonna 1998 Suomen Oopperaliiton Vuoden Oopperasolistiksi Ulrican roolista Verdin Naamiohuvit-oopperassa. Hän on saanut toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa 1997 sekä Lappeenrannan laulukilpailussa 2002. Suomen Wagner-seura valitsi hänet stipendiaatikseen vuonna 2001.

Sari Nordqvist on tehnyt oopperarooleja vuodesta 1994 Porin, Turun ja Oulun alueoopperoissa sekä vuodesta 1999 Kansallisoopperassa. Rooleista mainittakoon muun muassa Carmen (Carmen), Herodias (Salome), Maija (Pohjalaisia), La zia Principessa (Suor Angelica), Ulrica (Naamiohuvit), Brigitta (Die Tote Stadt), Erda (Das Rheingold ja Siegfried).

Hän on ollut mukana myös levytyksissä – Pacius: Kaarle kuninkaan metsästys Toinen hovineito ja Toinen talonpoikaistyttö (Pori Sinfonietta/Ari Rasilainen) NAXOS, Mikko Heiniö: Riddaren och draken Svarta Damen (Turku Filharmonia/Ulf Söderblom) BIS ja Erkki Melartin: Aino Kolmas vedenneito (Lahti Sinfonia/Ulf Söderblom) BIS, Sibelius: Pelléas et Mélisande (2015 Turku Philharmonic Orchestra/Leif Segerstam) NAXOS sekä DVD-taltioinnissa – Korngold: Die Tote Stadt Brigitta (2013 Suomen Kansallisooppera/Mikko Franck) Opus Arte.

Sari Nordqvist esiintyy marraskuussa 2017 Porin Oopperan Ratsumies-oopperassa Kauppiaan vaimon roolissa ja huhtikuussa 2018 Kansallisoopperassa Il Trovatoren Azucenan roolissa.

Lehdistökuvia

Ota yhteyttä!