Elämänkokoiset tapahtumat

fm-logo-mob
Esiintyjät

Kuva: Asmo Kostia

Pami Karvonen

Pianisti

Muusikko Pami Karvonen – ”Pami Karvonen´s art of playing  piano is like listening a big symphony orchestra.” –Dalton Baldwin

Pami Karvosen muusikkouden muodostavat toiminta pianistina, säestäjänä, opettajana, urkurina, kuoronjohtajana ja hiljaisuuden retriittien ohjaajana.

Sanan ja sävelen liitto ovat Karvosen intohimo. Suomi 100 -juhlavuonna hänellä oli kunnia suunnitella Arto Noraksen kutsumana Naantalin Musiikkijuhlien Kultarannan Katso pohjoista taivasta -konsertin ohjelmaa Jenni  Haukion runoantologian innoittamana. Konsertissa kuultiin mm. Johanna Rusanen-Kartanolle, Ville Rusaselle ja Pami Karvoselle omistetun, Aulis Sallisen uuden teoksen kantaesitys.

Pami Karvonen on esiintynyt useiden kansainvälisten laulajien kanssa. Hänen yhteistyökumppaneita ovat mm. Johanna Rusanen-Kartano, Juha Uusitalo, Riikka Hakola, QiuLin Zhang ja Robert Holl.
Pami Karvonen on Lux Musicae -tapahtuman perustaja. Karvonen toimi tapahtuman taiteellisena johtajana yksitoista vuotta. Hän on myös Siuntion Lauluakatemian perustaja yhdessä Johanna Rusanen-Kartanon kanssa.

Vuonna 2015 Pami Karvonen soitti Sibelius 109 -konserttisarjassa kaikki Sibeliuksen 109 yksinlaulua neljän konsertin sarjana Helsingin Ritarihuoneella. Laulajina olivat mm. Monica Groop, Jorma Hynninen, Helena Juntunen, Waltteri Torikka ja Christian Juslin. Helsingin Sanomien toimittaja Vesa Siren kirjoitti konserttisarjasta – valtava urakka ja fantastinen kulttuuriteko.

Pami Karvonen on ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen musiikin esittäjänä Hong Kongin kiinalaisen orkesterin solistina. Hän on toiminut pianosolistina Hong Kongin kulttuurikeskuksen suuressa salissa mm. Kiinan kansalliskonserton Yellow River teoksen kanssa. Karvonen on vieraillut Kiinassa yhteensä seitsemällä konserttikiertueella. Kaudella 2018 hän esiintyy mm. Hong Kongissa Ravelin G-duurikonserton solistina.

Vuonna 2016 Pami Karvoselle myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston apuraha Kaija Saariahon musiikin parissa tehtävään projektiin. Vuonna 2017 hänet palkittiin Pro Musica Säätiön apurahalla taiteellisesta työstään pianistina.

 

Esiintymistilaukset

myynti@fantasticoproduction.fi
tai +358 500 804 959