Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Esiintyjät

Kuva: Juha Reunanen

Laura Pyrrö

Sopraano

Laura Pyrrö valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta vuonna 2007 suorittaen kaikki laulututkintonsa erinomaisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Liisa Linko-Malmio, Ritva Auvinen, Elizabeth Norberg-Schulz ja Marjut Hannula – mestarikursseista mainittakoon Gundula Janowitz, Helena Döse ja Udo Reinemann. Kaudella 2006–2007 Pyrrö osallistui kansainväliselle liedin mestariluokalle Conservatorium van Amsterdamissa Hollannissa.

Ennen ammattiopintojaan Laura Pyrrö suoritti musiikkiopiston päästötodistuksen pääaineenaan pianonsoitto ja opiskeli myös huilunsoittoa. Suomalaisen ylioppilastutkinnon lisäksi hän on valmistunut myös amerikkalaisesta high schoolista. Vuonna 2002 Laura Pyrrö voitti ensimmäisen palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Tärkeimpiä rooleja ovat olleet mm. Mozartin Taikahuilun Pamina, Bizet’n Carmenin Micaela, Straussin Lepakon Rosalinde, Janácekin Ovelan ketun Kettu ja Poulencin monologiooppera La Voix Humaine. Jukka Linkolan Hallin Janne -oopperan kantaesityksessä Laura Pyrrö lauloi naispääroolin, Santra.

Laura Pyrrö on esiintynyt mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Opera Cava -festivaaleilla, Oulun, Porin ja Vantaan oopperoissa sekä ulkomailla Dalhallan oopperafestivaaleilla Ruotsissa ja Brasovin oopperassa Romaniassa.

Hänen repertuaariinsa kuuluu oopperan lisäksi liediä, operettia, kirkkomusiikkia, modernia ja barokin ajan musiikkia sekä klassista musikaalia, negrospirituaaleja, kabareemusiikkia ja ranskalaista chansonia. Laura Pyrrö on esiintynyt myös musiikkiteatterirooleissa mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Teatteri Imatrassa. Esitetyistä kirkollisista teoksista mainittakoon Bachin kantaatti Jauchzet Gott in allen Landen ja Johannespassio, Rossinin ja Pergolesin Stabat Materit sekä Mozartin c-mollimessu ja motetti Exsultate, jubilate.

Laura Pyrrö on esiintynyt useimpien Suomen kaupunginorkestereiden solistina ja kotimaan lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Hollannissa, Unkarissa, Islannissa, Kreikassa, Ranskassa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Hän on levyttänyt mm. Nova Recordsille, FC-Recordsille ja Universalille sekä esiintynyt lukuisissa tv- ja radio-ohjelmissa.

Pyrrö kuuluu vuonna 2011 perustetun Ooppera Artico ry:n perustajajäseniin sekä toimii myös yhdistyksen puheenjohtajana. Laulajantyönsä lisäksi Laura Pyrrö on laatinut ja sovittanut useita kiitettyjä oopperasuomennoksia.

Laura Pyrrön monipuolisia ohjelmakokonaisuuksia, lue lisää.

Lehdistökuvia

Ota yhteyttä!