Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Ohjelmapalvelut

Kiusaamisesta KIPU.

Koulukiusaaminen on kaikkien juttu. Sitä ei voi jättää nuorten keskenään selvitettäväksi, siirtää vanhemmilta opettajille, opettajilta vanhemmille tai sormien läpi katsottavaksi. Kiusaajalla on usein itsellään paha olla – ja hyvin niukat työkalut sen ymmärtämiseen tai avun hankintaan.

Tästä tärkeästä asiasta on omakohtaisia kokemuksia myös nyrkkeilyn Euroopan mestari Amin Asikaisella ja viihteen monitoimimies Mikko Kartanolla. Heidän yläkouluille järjestämä ohjelmallinen oppitunti kiusaamisesta ja koulukiusattuna olemisesta iskee vaikuttavalla tavalla kipeään aiheeseen. Oppitunnin tavoitteena on saada 13–16-vuotiaat tytöt ja pojat oivaltamaan itse – Miten kiusaajaksi tai kiusatuksi joudutaan? Mitä siitä seuraa? Mihin se pahimmillaan voi johtaa? Miten siitä pääse irti?

Fantastico Production Oy on lähtenyt yhteistyöhön Aminin ja Mikon kanssa edistämään tätä tärkeää asiaa. Markkinoimme kaupunkien ja kuntien opetustoimesta vastaaville henkilöille sekä yhteistyökumppaneille hanketta, joka on meille kaikille läheinen ja tärkeä. Järjestetään yhdessä Aminin ja Mikon kanssa Kiusaamisesta KIPU. -ohjelmallisia oppitunteja.

Tarjoamamme esitys kestää yhden oppitunnin eli 45 minuuttia. Se sisältää Aminin ja Mikon tarinoita omakohtaisista tarinoita, aiheeseen liittyvää musiikkia ja oppilaiden ottamista mukaan esitykseen. Myös useamman tunnin järjestäminen on mahdollista koulun koosta ja oppilasmäärästä riippuen. Tehokkainta ja edullisinta on yhdistää kaupungin tai kunnan kaikki yläkoulut ja sopia oppitunneista koulukohtaisesti.

Mitä useampi kunta, koulu sekä opettaja ja oppilas on mukana, sitä  tehokkaammin kiusaamista voidaan ehkäistä.Jokaisella on oikeus huolettomaan koulunkäyntiin – nuoruus on parasta aikaa!

Palautetta KIPU.-tunneista

”Tiivis, 45 minuutin setti täyttä asiaa sekä mukavasti oppilaita osallistava. Mikon ja Aminin taustojen ja esiintymisen erilaisuus pitivät esityksen mielenkiintoisena – huumoria ja herkkyyttä sopivassa suhteessa. Suosittelemme lämpimästi aivan kaikkiin kouluihin!”
– kuraattori Tiina Huilaja ja opinto-ohjaaja Marita Ylläsjärvi, Kittilän yläkoulu

”KIPU-tuntien palaute on ollut positiivista. Pääsin itse kuuntelemaan yhden setin ja oppilaat tuntuivat kuuntelevan kiinnostuneina tarinoita ja lauluja. Muutama opettaja oli mukana pariinkin kertaan ja he kertoivat, että esiintyjät osasivat muokata kokonaisuuden sen mukaan, paljonko aikaa oli käytettävissä ja mikä oli yleisön fiilis. Hienoa, että saimme Aminin ja Mikon meille kertomaan kiusaamisesta. Kiitos!”
– apulaisrehtori Saana Luotonen, Nissnikun koulu, Kirkkonummi

”KIPU-tunti oli sekä oppilaiden että opettajien mielestä oikein hyvä. Yksi haastavimmista kohderyhmistä eli 8–9 luokan pojat olivat todella tyytyväisiä tilaisuuteen, mikä näkyi jo siinä, että he jaksoivat kuunnella koko tilaisuuden ajan.”
– apulaisrehtori Jenni Sinkko, Veikkolan koulu, Kirkkonummi

kiitos_veikkola

Kuvat: Heidi Saari

Lisätiedot ja tilaukset

Liisa Kapanen

Liisa Kapanen
liisa.kapanen@fantasticoproduction.fi

puh. 040 562 0235

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Ota yhteyttä!