Elämänkokoiset tapahtumat

fm-logo-mob
Esiintyjät

Jouni Somero

Pianisti

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa – Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien sekä kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt lähes 100 eri levymerkeille – Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne. Hänen laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Hän on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon sekä Tauno Marttisen pianosonaatit. Somero on ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin, Hans Seelingin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa. Hän on levyttänyt myös koko Toivo Kuulan pianotuotannon.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Erityisesti Liszt-tulkintaa hän on opiskellut legendaarisen Georges Cziffran mestarikursseilla.

Somero on tehnyt sovituksia myös ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Esiintymistilaukset

myynti@fantasticoproduction.fi
tai +358 500 804 959