Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Esiintyjät

Angelika Klas

Sopraano

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta, missä suoritti lauludiplominsa keväällä 2002. Vuosina 1996–1998 hän opiskeli stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen, Marjut Hannulan ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on lisäksi osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille.

Angelika Klasin repertuaari on poikkeuksellisen laaja – lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan  ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoon kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, näyttämö- ja musikaalimusiikkia.

Angelika Klas on esiintynyt useissa oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Bizet’n Carmen (Carmen), Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria) ja Dvorakin Rusalka (Ruhtinatar).

Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa.

Angelika Klas on myös kysytty operetti -ja musiikkiteatterisolisti ja on esiintynyt useissa operettirooleissa kuten Offenbachin Orfeus Manalassa (Eurydike), Kálmanin operetissa Mariza (Mariza), Angéle Didierin roolissa Léharin operetissa Luxemburgin kreivi, sekä Rosalinden roolissa Straussin operetissa Lepakko.

Kaudella 2015–2016 hän esiintyi nimiroolissa Turun Kaupunginteatterin tuottamassa musiikkinäytelmässä Tamara. Teos kertoo oopperalaulajatar Tamara Lundin elämästä ja urasta.

Syksyllä 2016 hän esiintyi pääroolissa (El Ayre) Antonio de Literesin säveltämässä espanjalaisessa barokkioopperassa Los Elementos. Keväällä 2014 ja 2017 hänet nähtiin Suomen Kansallisoopperan menestyksekkäässä konserttiproduktiossa TANGO!.

Kaudella 2018–2019 Angelika Klas debytoi kreivitär Zedlaun roolissa J. Straussin operetissa Wieniläisverta sekä kreivitär Almavivan roolissa W.A. Mozartin oopperassa Figaron häät.

Angelika Klas on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla – mm. Korsholman musiikkijuhlat, Turun  Musiikkijuhlat, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat, Helsingin Juhlaviikot sekä Birgitta-festivaali Virossa. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia,  Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, sekä Vantaan viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Tanguedia Quintetin solistina esiintyen heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi julkaissut useita levyjä kvintetin kanssa.

Lehdistökuvia

Ota yhteyttä!